herkutella, kakku, keto Herkutella-kakku keto ohje salty

Herkutella-kakku keto

Liota pähkinät vähintään 4h. Kaada vesi pois ja laita blenderiin kookosöljyn, kookoshiutaleiden, 2 rkl veden ja 1 tl karppisokerin kanssa. Surauta hienoksi ja kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjalla leivinpaperi. Laita liivatteet vesikulhoon pehmenemään. Vatkaa 2,5 dl kermaa ja lisää joukkoon mascarpone, ranskankerma, 150g herkutellaa ja steviatippoja sopiva määrä, maista. Laita 1 rkl vettä mikronkestävään astiaa ja kuumenna kiehuvaksi, sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten massaan. Kaada massa pähkinäpohjan päälle ja laita jääkaappiin. 

Kaada 2dl kermaa kattilaan, sekä 1rkl karppisokeria ja muutama tippa steviaa. Keitä koko ajan sekoitellen, kunnes alkaa saostua ja keittele vielä vähän aikaa. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon 20g Herkutellaa sekä 1 rkl voita. Jäähdytä, jotta ei ole enää kuumaa ja kaada massan päälle. 

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 432 kcal / 100 g
Energia 1787 kJ / 100 g
Proteiini 5,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 43,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %