TAIKINA maito, sokeri, suola, hiiva, jauho, voi
Sulata voi ja laita odottamaan Lämmitä maito kädenlämpöiseksi Lisää sokeri, suola ja kuivahiiva joka on sekoitettu n. dl vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa (yleiskoneella n.5min) Lisää voisula ja vaivaa taikinaan joko käsin tai jatka yleiskoneella kunnes taikina on kimmoisa pallo. Kohota tunti liinalla peitettynä.
TÄYTE vesi, liemikuutio, riisi, jauheliha, valkosipuli, suola, rouhittumustapippuri, muna
Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio. Lisää riisi ja keitä n.15-20 min, valuta. Paista jauheliha kypsäksi pannulla, lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Yhdistä jauheliha, riisi ja kananmuna, sekoita tasaiseksi massaksi. Uuni 200 asteiseksi.
Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele osat palloiksi, näistä tulee isompia kuin kaupan piirakat.. Kauli pallot pyöreiksi levyiksi ja jaa täyte niihin. Kostuta reunat vedellä ja käännä piirakat puolikuiksi. Painele reunat kiinni joko sormin, tai haarukalla. Nosta pellille ja paista n. 25min voitele välittömästi uunin jälkeen voisulalla. Nauti.
Riisin voi korvata ohrahelmillä ja munan 2rkl smetanaa. Vähän voi kevittää halutessaan vaihtamalla jauhelihan vähärasvaisempaan ja jättämällä voisula sipaisu pois. Sisälle voi tietenkin laittaa lihan sijasta myös muuta, esim. riisi+hernemaissipaprika tms.