markun, rapeat, , maidottomat, kutunrahkasämpylät Markun rapeat, maidottomat kutunrahkasämpylät ohje salty

Markun rapeat, maidottomat kutunrahkasämpylät

Kuumennettu vesi, kutun rahka, suola ja sokeri sekoitetaan vispilällä yleiskoneen kulhossa.  Ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva, lese, sokerijuurikaskuituhiutaleet ja kauraryynit lisätään nesteeseen voimakkaasti vatkaten. Vaihdoin vispilän K-koukkuun. Lisäsin jauhot taikinaan vähän kerrassaan ja lopuksi öljy. Kunnollinen taikinan vatkaus. Jauhoja pinnalle ja leivinliina päälle. Annetaan kohota 1 - 1½ tuntia. Taikina tasoitetaan hyvin jauhotetulle leivinpöydälle noin 2 - 3 cm paksuiseksi levyksi. Pizzaleikkuri on todella hyvä väline leikattaessa n. 5-6 cm leveitä nauhoja, jotka leikataan n. 5 - 6 cm paloiksi. Paloja ei vaivata, eikä käsitellä enää mitenkään. Ne paistetaan  kohottamatta 230 asteessa kiertoilmauunissa n 15 min. Vau miten herkullisia sämpylöitä syntyikään.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal / 100 g
Energia 954 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,6 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %