Kuumennettu vesi, kutun rahka, suola ja sokeri sekoitetaan vispilällä yleiskoneen kulhossa. Ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva, lese, sokerijuurikaskuituhiutaleet ja kauraryynit lisätään nesteeseen voimakkaasti vatkaten. Vaihdoin vispilän K-koukkuun. Lisäsin jauhot taikinaan vähän kerrassaan ja lopuksi öljy. Kunnollinen taikinan vatkaus. Jauhoja pinnalle ja leivinliina päälle. Annetaan kohota 1 - 1½ tuntia. Taikina tasoitetaan hyvin jauhotetulle leivinpöydälle noin 2 - 3 cm paksuiseksi levyksi. Pizzaleikkuri on todella hyvä väline leikattaessa n. 5-6 cm leveitä nauhoja, jotka leikataan n. 5 - 6 cm paloiksi. Paloja ei vaivata, eikä käsitellä enää mitenkään. Ne paistetaan kohottamatta 230 asteessa kiertoilmauunissa n 15 min. Vau miten herkullisia sämpylöitä syntyikään.