markun, tiikerikakku, , maidoton, , lähde, , kaarina, hyvärinen, , kerava Markun tiikerikakku, maidoton; lähde: Kaarina Hyvärinen, Kerava ohje sweet

Markun tiikerikakku, maidoton; lähde: Kaarina Hyvärinen, Kerava

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon rasva ja sen jälkeen sekoita jauhoja ja riisi-/kaura- tai mantelimaitoa (Voi olla kasvikermaakin) vuorotellen seokseen. Jaa taikina kahteen osaan. Mausta 3/4 osaa vaniljasokerilla ( laitoin vaniljasokerin koko seokseen ) ja loput kaakaojauheella. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa: alimmaksi ja päällimmäiseksi vaaleaa.  (Laitoin: vaaleaa, tummaa, vaaleaa, tummaa ja vaaleaa. Pitäisi tulla kauniit ruskeat kuviot. Toisinaan tulee ja toisinaan sitten taas ei.) Paista n 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja/tai puikolla kokeillessa ei tartu siihen. Kumoa jäähtyneenä ja säilytä kylmässä. Voi pakastaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal / 100 g
Energia 1332 kJ / 100 g
Proteiini 6,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,1 g / 100 g
Rasva 13,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 24,9 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %