Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon rasva ja sen jälkeen sekoita jauhoja ja riisi-/kaura- tai mantelimaitoa (Voi olla kasvikermaakin) vuorotellen seokseen. Jaa taikina kahteen osaan. Mausta 3/4 osaa vaniljasokerilla ( laitoin vaniljasokerin koko seokseen ) ja loput kaakaojauheella. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa: alimmaksi ja päällimmäiseksi vaaleaa. (Laitoin: vaaleaa, tummaa, vaaleaa, tummaa ja vaaleaa. Pitäisi tulla kauniit ruskeat kuviot. Toisinaan tulee ja toisinaan sitten taas ei.) Paista n 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja/tai puikolla kokeillessa ei tartu siihen. Kumoa jäähtyneenä ja säilytä kylmässä. Voi pakastaa.