hyvanolon, viljattomat, riisipiirakat Hyvanolon viljattomat Riisipiirakat ohje salty

Hyvanolon viljattomat Riisipiirakat

Huomioi, että ohjeessa oleva voi tulee paistettujen piiraiden voiteluun! Taikinaan tuleva oliiviöljy kannattaa olla mahdollisimman mietoa maultaan. Ohje ei sisällä täytettä piirakoille!

Mittaa fibrex tehosekoittimeen ja blendaa hienoksi jauhoksi. Lisää sekaan pellavansiemenrouhe ja jatka blendaamista kunnes on jauhoseos on hienoa. Kaada kulhoon, lisää loput kuivat aineet ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Anna turvota n.15min.

Jaa taikina 20-24 nokareeseen ja pyörittele kostein käsin palloiksi. Laita kelmuun pätkä pöydälle, ripottele siihen hieman pofiberiä ja ota yksi taikinapallo ja ripottele pinnalle myös hieman pofiberiä. Laita kelmuun päälle ja taputtele ohueksi ja lopuksi vetäise pinta kaulimella tasaiseksi. Näissä ei pulikkaa tarvita, helpompi tehdä näin.

Nosta kaulittu levy valmiiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita täytettä kukkurainen ruokalusikallinen. Taita sivut täytteen päälle ja aloita rypytys sivuilta, keskeltä. Tee samoin lopuille taikinapalleroille. Paista 180 asteessa 15- 20min. Sivele paistettujen piirakoiden reunat voisulalla. Tarjoile munavoin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 404 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 1 g / 100 g
Rasva 6,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 1,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %