saaristolaisleipä, piimällä Saaristolaisleipä piimällä ohje salty

Saaristolaisleipä piimällä

Liuota hiiva lämpimään piimään. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet piimään. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Kohota 1½ tuntia.

Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 1½ tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Leipä säilyy hyvin

Tarkennus aineksiin: tuoppimaltaita 3 dl ja hiivaleipäjauhoja 6-10 dl riippuen  taikinan koostumuksesta sekoituksen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal / 100 g
Energia 925 kJ / 100 g
Proteiini 8 g / 100 g
Hiilihydraatti 42,2 g / 100 g
Rasva 1,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 13,3 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %