Vähän raikkaampi loota, vaikka pikkujoulupöytään. Uuni 200’c. Siivuta kukkakaali reilun sentin siivuiksi ja asettele leivinpaperille pellille. Pirskottele pintaan oliiviöljy, 1/2tl muskottipähkinää ja 1tl vuorisuolaa. Paista uunissa pehmeiksi, n. 20min.
Laita blenderiin huoneenlämpöinen voi, inkivääri, mansikat, kerma ja surauta soseeksi. Lisää kuumat kukkakaalit ja soseuta. Lisää blenderin yhä pyöriessä 2 isoa munaa, maista suola ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada uunivuokaan (voitele vuoka tarvittaessa) ja halutessasi ripottele mantelijauhoja pintaan. 200’c 30min + 225’c viitisen minuuttia (väriä lisää pintaan). (Kuvan taustalla Kirsin KETO cheddarsämpylät, löytyy Sulamosta.)