karjalanpaisti, , em, Karjalanpaisti (em) ohje salty

Karjalanpaisti (em)

Tuomas Kyrön karjalanpaisti edustaa suomalaisen keittiön minimalismia. Klassikkoruoan tärkeimmät mausteet ovat suola ja maustepippuri. 

annoksia 4

KARJALANPAISTI

AINEKSET

 

1 kg naudan- ja porsaanlapaa tai karjalanpaistilihaa

 

2 sipulia

2 porkkanaa

1½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

10 maustepippuria

2 laakerilehteä

vettä

TYÖVAIHEET

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.

Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Laita lihat, kasvikset ja mausteet kerroksittain pataan tai uunivuokaan. Lisää vettä niin että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.

Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes päällimmäiset lihapalat ovat ruskistuneet. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen, peitä kannella ja hauduta noin 3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Syö keitettyjen perunoiden kanssa.

Kirjailija Tuomas Kyrön karjalanpaisti edustaa suomalaisen keittiön minimalismia. Klassikkoruoan tärkeimmät mausteet ovat suola ja maustepippuri. 

 

https://www.soppa 365. fi/reseptit/liha-juhli-ja-nauti-padat-ja-laatikot/karjalanpaisti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal / 100 g
Energia 416 kJ / 100 g
Proteiini 17 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,1 g / 100 g
Rasva 2,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %