Tuomas Kyrön karjalanpaisti edustaa suomalaisen keittiön minimalismia. Klassikkoruoan tärkeimmät mausteet ovat suola ja maustepippuri.
annoksia 4
KARJALANPAISTI
AINEKSET
1 kg naudan- ja porsaanlapaa tai karjalanpaistilihaa
2 sipulia
2 porkkanaa
1½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
10 maustepippuria
2 laakerilehteä
vettä
TYÖVAIHEET
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Laita lihat, kasvikset ja mausteet kerroksittain pataan tai uunivuokaan. Lisää vettä niin että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes päällimmäiset lihapalat ovat ruskistuneet. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen, peitä kannella ja hauduta noin 3 tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Syö keitettyjen perunoiden kanssa.
Kirjailija Tuomas Kyrön karjalanpaisti edustaa suomalaisen keittiön minimalismia. Klassikkoruoan tärkeimmät mausteet ovat suola ja maustepippuri.
https://www.soppa 365. fi/reseptit/liha-juhli-ja-nauti-padat-ja-laatikot/karjalanpaisti