, markun, jouluinen, pähkinäleipä, lähde, kotiliesi Markun jouluinen pähkinäleipä Lähde:Kotiliesi ohje salty

Markun jouluinen pähkinäleipä Lähde:Kotiliesi

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
  2. Lisää hiiva desilitraan jauhoja ja sekoita.

  3. Lisää joukkoon mausteet ja silputut hedelmät sekä pähkinät.

  4. Lisää joukkoon jauhot ja rasva.

  5. Alusta pehmeä taikina.

  6. Anna taikinan kohota hyvään alkuun ja siirrä se eitten yöksi jääkaappiin nousemaan kaksinkertaiseksi.

  7. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää - voi ne olla pyöreitäkin.

  8. Kohota leivät hyvin - puolesta tunnista tuntiin.

  9. Paista leipiä 175 asteisessa uunissa n. 45 min, eli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal / 100 g
Energia 1077 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 38,2 g / 100 g
Rasva 7,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %