vegaaninen, pipari, valkosuklaajuustokakku Vegaaninen pipari-valkosuklaajuustokakku ohje sweet

Vegaaninen pipari-valkosuklaajuustokakku

Murskaa piparkakut pieneksi keksimuruksi, ja sekoita joukkoon 100 g sulatettua margariinia. Vuoraa halkaisijaltaan n. 22 cm kokoinen kakkuvuoka leivinpaperilla ja painele keksimurska pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. 

Vatkaa Plantin kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata 40 g vegaanista valkosuklaata (mikrossa n. 15 sek kerrallaan) ja sekoita se vaahdon joukkoon. Lisää vaahtoon myös tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita.

Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää joukkoon sitruunamehu. Itse käytin 300 g Oatlyn tuorejuustoa ja 250 g vegaanista mascarponejuustoa, jota ei löytynyt vielä Sulamon listoista. Mascarpone oli ehkä hieman jämäkämpää kuin Oatly, joten saattaa vaikuttaa koostumukseen jos sen vaihtaa toiseen. 

Sekoita lopuksi tuorejuustot kaurakermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa keksimurskan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 8 h.  Pilko lopuksi 40 g valkosuklaata ja muutama pipari pieneksi murskaksi ja ripottele valmiin kakun päälle. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 321 kcal / 100 g
Energia 1343 kJ / 100 g
Proteiini 2,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 26,6 g / 100 g
Rasva 22,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 15,6 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %