pähkinägranola Pähkinägranola ohje salty

Pähkinägranola

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen, laita uunipellille leivinpaperi.

Rouhi pähkinät reiluiksi paloiksi ja sekoita kaikki aineet keskenään.

Levitä valmis massa tasaiseksi levyksi pellille ja paahda sitä uunissa n. 20 min, kunnes se on kauniin paahtunut pintaan ja on rapean tuntuinen. Granola kovettuu lisää jäähtyessään.

Annan granolan jäähtyä hyvin pellillä ennen siirtämistä tiiviiseen lasipurkkiin. Granola säilyy raikkaana kuukauden verran.

Nauti esim turkkilaisen jugurtin kanssa

Lisäksi vaniljauutetta, tai -jauhetta mauksi, sekä makeutusta tarvittaessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 643 kcal / 100 g
Energia 2667 kJ / 100 g
Proteiini 22,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,8 g / 100 g
Rasva 53,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %