timotheuksen, possun, sisäfilee Timotheuksen possun sisäfilee ohje salty

Timotheuksen possun sisäfilee

Kastike: lientä vuoasta 1 prk crème fraichea 2 rkl vedessä laimennettua maissitärkkelystä

Uunivihannekset: Pese ja viipaloi perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Leikkaa fenkolista pois juuret ja viipaloi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele kyssäkaali. Viipaloi kesäkurpitsa.

Laita kaikki vihannekset isoon uunivuokaan. Pirskottele pääle rypsiöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista vihanneksia uunissa 175 asteessa 25 minuuttia. Porsaan sisäfilee ja liemi: Sillä aikaa, kun vihannekset valmistuvat, valmistele sisäfilee ja liemi.

Puhdista porsaan sisäfile mahdollisista kalvoista ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Tässä reseptissä käytimme pippurisekoitusta, jossa on monta eri pippuria.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää vähän voita. Ruskista possun sisäfile pikaisesti, jotta se saa kauniin värin.

Ota vihannekset uunista ja laita ruskistettu porsaan sisäfile vuokaan vihannesten päälle. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Valmista liemi sekoittamalla ainekset. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä lämmintä vettä.

Kaada liemi vuokaan vihannesten ja lihan ylle. Halutessasi voit myös lisätä vähän vettä paistinpannulle ja kaataa myös tämän liemen lihan päälle.

Kypsennä porsaan sisäfile uunissa vihannesten kera 25–30 minuuttia 175 asteessa, kunnes paistomittari näyttää 70 astetta.

Ota sisäfilee uunista ja anna vetäytä foliossa noin 15 minuuttia, ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi. Kaada liemi pois pieneen kattilaan, kiehauta ja lisää creme fraiche. Maista ja lisää maissitärkkelys.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal / 100 g
Energia 282 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,2 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %