pehtoorin, pusupullat Pehtoorin pusupullat ohje sweet

Pehtoorin pusupullat

Pullataikina

175 g täysmaitoa

400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja

70 g kidesokeria

70 g voita huoneenlämpöisenä

8 g rouhittua kardemummaa

25 g tuorehiivaa

6 g suola

1 kananmuna

Täytteet

Lemoncurd

1 sitruunan mehu + kuori raastettuna

160 g tomusokeri

1 kpl kananmuna

½ rkl maizena

40 g voita

Vadelmahillo

125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia

60 g hillosokeria

2 tl vettä

Voitelu: kananmuna

Koristelu: voisulaa ja sokeria Valmistusohje

LEMON CURD:  Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.  Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

VADELMAHILLO: Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

PULLATAIKINA JA PULLAT: Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.  Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko. Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään. Jaa levännyt taikina 10. en palaan. Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää. Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi. Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa. Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni. Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin. Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal / 100 g
Energia 1293 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 50,2 g / 100 g
Rasva 9,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 27,4 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %