perunapizza Perunapizza ohje salty

Perunapizza

Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Siivuta perunat ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. 

Sipaise perunoiden päälle öljy pullasudilla ja ripottele päälle suola. Esipaista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hienonna kevätsipulin varret. Lisää esipaistettujen perunaviipaleiden päälle murennetut särkipalat, kevätsipuli ja juusto. Rouhaise päälle mustapippuria.

Jatka perunapizzan paistamista vielä viisi minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal / 100 g
Energia 894 kJ / 100 g
Proteiini 9,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,1 g / 100 g
Rasva 16 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %