POHJA 6 luomumunaa ¾ dl karppisokeria tomuna ½ dl mantelijauhetta ¼ dl pofiberiä 2 tl jauhettua kanelia 1½ dl leivinjauhetta 60g porkkanaraastetta
VALMISTUS Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiään 200 asteeseen. Raasta porkkana. Mittaa kuivat aineet kulhoon valmiiksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja karppisokeritomun kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuiva-aineseos sekä porkkanaraaste munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille, levitä tasaiseksi ja paista torttupohjaa 10-12min. Kumoa valmis pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.
Täyte 50g huoneenlämpöistä voita 200g tuorejuustoa ½ dl karppitomusokeria 1 tl karppivanilijasokeria ½ dl mantelirouhetta
VALMISTUS Vaahdota voi ja karppitomusokeri. Lisää tuorejuusto ja vanilija, voimakkaasti sekoittaen. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja ripottele mantelirouhe täytteen päälle. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apunakäyttäen. Aloita kääriminen kapealta sivulta niin saat tortusta muhkeamman. Laita torttu kylmään tekeytymään. Ennen tarjoilua voit sirotella pinnalle karppitomusokeria tai vaikka vielä kuorruttaa kermavaahdolla tai täytemassalla.