Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.
Ruskista jauhis paistinpannulla ja siirrä kattilaan.
Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä.
Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen.
Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen.
Kaada seos jauhiksen joukkoon kattilaan ja kuumenna.
Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä, sienifondi ja hienonnettu timjami.
Anna kastikkeen kuplia hiljalleen noin tunnin ajan välillä sekoitellen.
Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.