moskovanpata, ala, tuula Moskovanpata ala Tuula ohje salty

Moskovanpata ala Tuula

Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistusta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi maustekurkut. Kuumenna 1 tl voita/kasvisöljyä padassa ja kuullota sipulit. Lisää 3/4 maustekurkkukuutioista. Säästä loput koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Peitä kannella ja laita liedestä lämpö pois. Poista paistista mahd. kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa liha n. 2cm x 2cm kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla 2-3 erässä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan, kaada pannulle ½-1 dl vettä, anna kiehahtaa, ja kaada vesi pataan. Toista kunnes kaikki lihat on ruskistettu. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää pataa liemikuutio sekä sen verran vettä että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää murusteltu homejuusto ja smetana. Sekoita Anna padan hautua hiljalleen poreillen 1-1½ tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana. Voit kypsentää padan myös 175-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal / 100 g
Energia 605 kJ / 100 g
Proteiini 15,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 8,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %