sunnuntai, kaurasämpylämix, sämpylät Sunnuntai kaurasämpylämix sämpylät ohje salty

Sunnuntai kaurasämpylämix sämpylät

Ainekset 8 annosta

Illalla 5 min

Mittaa kulhoon 4 dl viileää vettä (n. 20C).

Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).

Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.

Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.

Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.

Aamulla 5 min

 Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.

Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.

Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.

Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal / 100 g
Energia 758 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 30,5 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %