gruusialainen, kaalipata, linsseillä Gruusialainen kaalipata linsseillä ohje salty

Gruusialainen kaalipata linsseillä

  1. Suikaloi kaali. Kaada suikaleet kattilaan ja mittaa 2 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 min välillä sekoitellen. Lisää tilkka vettä tarvittaessa, jottei kaali pala pohjaan. Kumoa kaali nesteineen kattilasta isoon uunivuokaan.
  2. Pilko maustekurkku ja huuhtele linssit.

  3. Keitä linssejä vedessä liemikuution kanssa. Keitä 10 min jotta linssit hieman kypsyvät ja liemi keittyy kasaan. 

  4. Sekoita ensin linssit ja kurkkukuutiot vuokaan kaalin joukkoon. Yhdistä smetana, tomaattipyre ja mausteet keskenään. Lisää seos kaalin joukkoon ja sekoita hyvin. Ripottele päälle juustoraastetta. 

  5. Paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa 35-40 min. Peitä vuoka foliolla jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal / 100 g
Energia 357 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,3 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %