tahinigranolapatukat Tahinigranolapatukat ohje sweet

Tahinigranolapatukat

Paahda hiutaleet ja siemenet uunissa 180 asteessa n. 20-25 minuuttia välillä käännellen. Kaada ne kulhoon, lisää hitunen suolaa ja kookoslastut. Kuumenna siirappi, mausta siirappi kardemummarouheella. Lisää se ja tahini kulhoon, sekoita hyvin. Levitä uunivuokaan leivinpaperi, kaada sen päälle kerros sesaminsiemeniä. Lisää granolamössö ja painele tasaiseksi. Ripottele pinnalle sesamin siemeniä. Jähmetä levyä jääkaapissa n. 30 min. Leikkaa haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi tai patukoiksi. Säilytä jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön ilmatiiviiseen astiaan sopiva määrä kerrallaan (parempia huoneenlämpiminä).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 442 kcal / 100 g
Energia 1858 kJ / 100 g
Proteiini 13,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,7 g / 100 g
Rasva 22,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 21,2 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %