UUNIOMENASOSE KETO-PARISKUNNAN TAPAAN . n. 1 kg omenalohkoja (omenankodat poistettu) 0,5 dl vettä 1 tl kanelia . Huuhtele tai pese omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Tähän kätevä väline on esimerkiksi onenanlohkoja, joka nopeuttaa hommaa melkoisesti. . Laita omenan lohkot uunivuokaan. Lisää vesi ja ripottele omenalohkojen pinnalle kaneli. . Laita uunivuoka uuniin ja paista omenoita 150 asteessa tasalämmössä (ei kiertoilma) noin 1,5 tuntia-2 tuntia, niin että omenat ovat hyvin pehmenneet, näin saat mahdollisimman sileää sosetta lopuksi. Painele ja sekoittele omenanlohkoja kevyesti noin puolessa väliä paistamista. . Ota uunivuoka uunista ja anna hetken jäähtyä. Kumoa paahtuneet omenanlohkot kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sose tasaiseksi. . Purkita sose puhtaisiin pakasterasioihin ja laita pakastimeen, kun ne ovat jäähtyneet. Uuniomenasose säilyy jääkaapissa ainakin muutaman päivän tai viikon, ellei tule syödyksi sitä ennen.