nakki, , tai, makkarakeitto, ala, tuula Nakki- tai makkarakeitto ala Tuula ohje salty

Nakki- tai makkarakeitto ala Tuula

Kuori ja paloittele lanttu, palsternakka, selleri ja porkkana. Kiehauta vesi johon lisää sipuli, maustepippuri ja laakerinlehdet. Laita kiehumaan kasvikset ensiksi n. 10 min. Kuori ja paloittele perunat.  Lisää liemikuutiot ja mausteet.  Lisää keittoon perunat ja purjo anna kiehua n. 15-20 min. Tarkista perunoiden ja kasvisten kypsyys.  Viipaloi nakit/makkarat. Ruskista ne ja lisää keittoon. Mausta tomaattipyreellä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal / 100 g
Energia 276 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,2 g / 100 g
Rasva 4,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %