Pohja Hiukan muunsin reseptiä. Itse lisäsin 1dl saksan pähkinää rouhittuna sekä 1rkl hamppuproteiinia pohjaan.
1-
100 g tummaa suklaata (70 %)
100 g voita tai kookosöljyä
4 kananmunaa
Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista lisää sokeri. Vatkaa munat erillisessä kulhossa käsin ja lisää rasva-suklaaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Täyte 1,25dl karppisokeria
4 kananmunan keltuaista
1 sitruunan mehu
50 g voita tai kookosöljyä
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
Sekoita sokeri, kananmunan keltuaiset ja puolikkaan sitruunan mehu miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon rasva ja sekoita niin kauan kunnes se on sulanut. Annan seoksen jäähtyä kunnolla.
Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista kattilaan puolikkaan sitruunan mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman nesteen sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään muna-sitruuna-voi-sokeriseos ja vaahdotettu kerma. Lisää jäähtynyt liivateseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtynyt sitruunamousse kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin niin kauaksi aikaa, että täyte on hieman jähmettynyt.
Kuorrute
100 g tummaa suklaata (70 %)
1 dl kuohukerma
Sulata suklaa miedossa vesihauteessa. Lisää kerma kun suklaa on sulanut ja sekoita hyvin. Kaada jäähtynyt suklaa-kermaseos jähmettyneen päällysteen päälle ja tasoita veitsellä. Laita VHH sitruunajuustokakku jääkaappiin jähmettymään yön yli. Koristele halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja vaniljajauheella .