vhh, sitruunahyytelökakku, , kutsuvapauteen, Vhh sitruunahyytelökakku (kutsuvapauteen) ohje sweet

Vhh sitruunahyytelökakku (kutsuvapauteen)

Pohja Hiukan muunsin reseptiä. Itse lisäsin 1dl saksan pähkinää rouhittuna sekä 1rkl hamppuproteiinia pohjaan.

1-

  1. 5 dl  karppisokeria

100 g tummaa suklaata (70 %)

100 g voita tai  kookosöljyä

4 kananmunaa

Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista lisää sokeri. Vatkaa munat erillisessä kulhossa käsin ja lisää rasva-suklaaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte 1,25dl karppisokeria

4 kananmunan keltuaista

1  sitruunan mehu

50 g voita tai  kookosöljyä

5 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

Sekoita sokeri, kananmunan keltuaiset ja puolikkaan sitruunan mehu miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon rasva ja sekoita niin kauan kunnes se on sulanut. Annan seoksen jäähtyä kunnolla.

Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista kattilaan puolikkaan sitruunan mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman nesteen sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään muna-sitruuna-voi-sokeriseos ja vaahdotettu kerma. Lisää jäähtynyt liivateseos ja sekoita  tasaiseksi. Kaada jäähtynyt sitruunamousse kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin niin kauaksi aikaa, että täyte on hieman jähmettynyt.

 Kuorrute

 100 g tummaa suklaata (70 %)

1 dl kuohukerma

 Sulata suklaa miedossa vesihauteessa. Lisää kerma kun suklaa on sulanut ja sekoita hyvin. Kaada jäähtynyt suklaa-kermaseos jähmettyneen päällysteen päälle ja tasoita veitsellä. Laita VHH sitruunajuustokakku jääkaappiin jähmettymään yön yli.  Koristele halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja vaniljajauheella .

Ravintosisältö / 100 g

Energia 356 kcal / 100 g
Energia 1480 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,6 g / 100 g
Rasva 33,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,4 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %