markun, munaton, , maidoton, sämpylä Markun munaton, maidoton sämpylä ohje salty

Markun munaton, maidoton sämpylä

  1. Lämmitä vesi ja kaurajuoma n. 42 asteiseksi.
  2. Lisää seokseen suola ja hunaja. Käynnistä yleiskone hiljaiselle nopeudelle.

  3. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja lisää vesiseokseen koneen käydessä.

  4. Sekoita taikinaan loput jauhot muutamassa erässä.

  5. Lisää taikinaan loppuvaiheessa Culinesse.

  6. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja on melko pehmeää, se on valmista kohotettavaksi liinan alla n tunnin.

  7. Kuumenna uuni 240 asteeseen.

  8. Peitä kolme uunipeltiä leivinpaperilla (lämmönkesto max 250 astetta)

  9. Kumoa varovasti hyvinkohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle.

  10. Ripottele pehmeälle taikinalle vehnäjauhoja niin, että saat taputelluksi taikinan n. pari esnttiä paksuksi levyksi. Taikinaa ei vaivata.

1 1. Leikkaa taikina esim pizzaleikkurilla n 5 cm levyisiksi suikaleiksi ja suikaleet sopivan kokoisiksi paloiksi. (Palat voisivat olla lähes saman kokoisia, mutta niiden  ei tarvitse olla saman mallisia)

  1. Nosta sämpylät pellille. 

  2. Paista pelti kerrallaan heti - n. 17-20 min. Ensimmäinen pelti tarvitsee tuon maksimiajan.

  3. Saat rapeamman kuoren, jos et peitä valmiita sämpylöitä leivinliinalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal / 100 g
Energia 882 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 35,4 g / 100 g
Rasva 4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %