lipstikkakeitto Lipstikkakeitto ohje salty

Lipstikkakeitto

MYSI LAHTISEN LIPSTIKKAKEITTO ( 4. lle) by ruokabloggaaja Kulinaari

nokare voita, öljyä tai margariinia  3 isoa sipulia hienonnettuna 2 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna 6-8 jauhoista perunaa pieneksi kuutioituna hiven sokeria 1,5 litraa kuumaa kasvislientä 2 dl kuohu-, ruoka- tai kaurakermaa

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit huolellisesti ruskistamatta. Lisää hienonnettu lipstikka jatkaen kuullotusta hetki. Lisää perunakuutiot ja jatka hetki kuullotusta. Lisää hiven sokeria ja mausta valkopippurilla. Lisää kiehuva kasvisliemi, puolet kermasta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kiehuen vajaa tunti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä.

Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita joukkoon loppu kerma ja kuumenna. Tarjoile välittömästi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 49 kcal / 100 g
Energia 201 kJ / 100 g
Proteiini 0,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,9 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 72 %