eevan, kauramaitopulla Eevan kauramaitopulla ohje sweet

Eevan kauramaitopulla

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva niin että se liukenee, lisää yksi muna, sokeri, (jätä 0,5 dl sokeria leipomisvaiheeseen) suola ja kardemumma vatkaten. Jätä jauhoista 1 dl leivontavaiheeseen, ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten taikinaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, ala alustaa taikinaa käsin. Lisää jauhoja ja lämmintä juoksevaa margariinia vuorotellen. Jätä margariinista 0,5 dl leipomisvaiheeseen. Alusta taikina huolella pehmeän kimmoisaksi ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan leivinliinan alle. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaada se leivinpöydälle ja jaa neljään osaan. Kaulitse kolmesta osasta suorakaidelevy, jolle levität margariinia, ripottelet sokeria ja kanelia ja rullaat pötköksi. Leikkaa palasiksi. Pikkupullia, korvapuusteja, tulee noin 10-12/pötkö. Laita pullat pellille kohoamaan - jätä välit, koska paisuvat. Neljäs osa taikinaa: vaivaa pötköksi, jaa 10 osaan ja pyörittele pulliksi, laita kohoamaan. Vatkaa kevyesti kananmunan rakenne rikki kupissa ja voitele kohonneet pullat munalla. Pyöreisiin pulliin nippaise saksilla pikkukolo päälle voinokaretaa ja sokeria varten. Paista 225 asteessa 5-7 min.   

Ravintosisältö / 100 g

Energia 315 kcal / 100 g
Energia 1312 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 47,5 g / 100 g
Rasva 10,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 13 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %