isosiskon, ruissämpylät Isosiskon ruissämpylät ohje salty

Isosiskon ruissämpylät

  1. Kuumenna neste hiivalla sopivan lämpöiseksi ja lisää nesteen joukkoon öljy, suola ja siirappi.

  2. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää nesteeseen.

  3. Lisää ruishiutaleet ja lopuksi vehnäjauhot vähitellen. Taikina jää hiukan löysäksi, mutta irtoaa kuitenkin jo kulhon reunoilta. Anna kohota lämpimässä paikassa.

  4. Jaa kohonnut taikina  16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.

  5. Kohota hetki liinan alla.

  6. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal / 100 g
Energia 888 kJ / 100 g
Proteiini 5,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,8 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,6 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %