Valmista taikina. Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahka-voiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä. Pyöritä taikina palloksi ja laita kylmään noin 1 h ajaksi.
Poista kaalista kova kanta ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota suikaleita hetki kattilassa voissa tai öljyssä. Lisää mausteet ja etikka, halutessasi myös hunaja. Pienennä lämpö minimiin ja peitä kattila kannella. Anna hautua silloin tällöin sekoitellen, kunnes kaali on täysin pehmeää, noin 1 h.
Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Jos et leivo piirakkaa samana päivänä, säilytä kaaliseos jääkaapissa.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 35 cm x 30 cm:n levyksi. Nosta levy leivinpaperoidulle pellille ja levitä kaalitäyte levylle suorakaiteen muotoon (noin 10 cm x 20 cm). Nosta taikinan pidemmiltä sivuilta reunat ylös ja sulje lomittain. Jos taikinaa on liikaa, leikkaa ylimääräinen pois, jottei saumasta tule liian paksu. Nipistele sauma tiukasti kiinni, jotta se ei aukea paistamisen aikana. Sulje myös päädyt ja nipistele ne kiinni.
Voitele piirakka kananmunalla ja ripottele koristeeksi kuminan ja fenkolin siemeniä. Pistä muutama höyryaukko piirakan pintaan.
Kypsennä piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskistunut.
Peittele kuuma piirakka leivinliinalla ja anna jäähtyä. Säilytä jäähtynyt piirakka jääkaapissa, mutta tarjoa se mieluiten lämmitettynä.