ketoreseptejä, rakkaudella, valkosipulivoipatonki Ketoreseptejä rakkaudella valkosipulivoipatonki ohje salty

Ketoreseptejä rakkaudella valkosipulivoipatonki

Tee ensin valkosipulivoi: Purista valkosipulit huonepehmeän voin sekaan, lisää silputtu persilja ja sekoita haarukalla painellen kaikki sekaisin. Nostele voitahna haarukalla leivinpaperisuikaleen päälle (leikkaa leivinpaperista n. 15-20cm leveä suikale). Rullaa paperin ja esim. Viivottimella avulla voista pitkä pötkö. Rullaa paperi kiinni ja kierrä päistä kiinni kuin karkkipaperi. Laita pakastimeen tunniksi niin että jäätyy täysin. Tee patonki: Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vispilällä suola ja jogurtti. Sekoita sitten kuivat aineet kulhossa ja lisää muiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla.

Muotole taikinasta patonki. Voit käyttää leivinpaperia (rullaa patonki paperin avulla) apuna niin saat patongista tiukan ja tasaisen pötkön. Leikkaa patonkiin veitsellä viilto ja aseta pakastimesta jäinen voipötkö sen sisälle. Sulje saumakohta painellen ja rullaa taas patonkia niin, että voipötkö jää sen sisälle. Voit painaa kevyesti veitsellä patongin päälle viistokuviot. Paista 225 astetta noin 20-30 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 199 kcal / 100 g
Energia 831 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 15,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %