ketoreseptejä, rakkaudella, limejogurtti, mustikkapiirakka Ketoreseptejä rakkaudella limejogurtti-mustikkapiirakka ohje sweet

Ketoreseptejä rakkaudella limejogurtti-mustikkapiirakka

Pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata voi erillisessä astiassa.  Lisää joukkoon karppisokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat. Lisää sitten kuivat aineet. Anna taikinan vetäytyä hetki jääkaapissa. Painele pohja voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 astetta noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen täyttöä. Mustikkavaahto: Laita kattilaan keto-mustikkahilloa, lisää joukkoon keltuaiset ja kiehauta niin että pulpahtaa. Laita levy pienemmälle ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa sähkövatkaimella voi joukkoon. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Jogurttivaahto: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää stevia ja jogurtti. Purista limemehu kuppiin Ja lämmitä se mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet limemehua. Anna hetki jäähtyä ja sekoita kerma-joguttiseokseen. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Täytä piirakkapohja: levitä ensin mustikkavaahto ja sen päälle jogurttivaahto. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele mustikoilla, pähkinöillä jne.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal / 100 g
Energia 1114 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 5 g / 100 g
Rasva 24,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %