italialainen, kanapata Italialainen kanapata ohje salty

Italialainen kanapata

Leikkaa broileri isohkoiksi kuutioiksi ja paista rasvassa. Mausta liha hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja puolita tomaatit. Lisää kaikki pannulle. Nostele päälle huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Anna sen höyrystyä muutamia minuutteja. Lisää yrttikerma. Voit myös valita kermaksi Valion kolmen yrtin kerman tai käyttää maustamatonta ruokakermaa ja lisätä joukkoon esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa ja oreganoa tuoreena. Yrttien yhteismääräksi Valio suosittelee noin puolta desiä.¨

Alkuperäisessä reseptissä on käytetty Eila paksumpaa ruokakermaa. Nyttemmin Valiolle on tullut valikoimaan myös kolmen yrtin kerma, jossa on käytetty välimerellisiä yrttejä. Sen rasvaprosentti on 10.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal / 100 g
Energia 509 kJ / 100 g
Proteiini 11,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 6,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 92 %