Irrota kukkakaali nupuiksi. Laita se tehosekoittimeen ja aja muruiksi tai hienonna se veitsellä. Irottele maissi pienemmiksi paloiksi. (tämän reseptin kalorimäärä on laskettu käyttämällä säilykepurkillinen maissinjyviä suolaliemessä) Leikkaa paprika suupaloiksi. hienonna sipuli ja sen varret. Puristele raakamakkaret kuoristaan pieniksi palleroiksi tai leikkele ne pieniksi paloiksi. Paista kukkakaalia öljyssä muutama minuutti. lisää suola ja laita hetkeksi sivuun odottamaan. Laita pannulle sipulit ja chorizo. Kun makkara on melkein kypsää, lisää maissi ja paprika ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannulle katkaravut ja kukkakaalimuru lämpiämään. Viimeistele mustapippurilla ja lehtipersiljalla.
Reseptin on luonut ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen. Se on julkaistu 6. 8. 2020 Helsingin Sanomissa . Reseptin kuva on kopio Hesarin kuvasta. Resepti on yksi osa lehden julkaisemista kukkakaalipohjaisista resepteistä.
Ainesmäärät ovat arviota Alkuperäisessä puhutaan varsineen käytettävästä kesäsipulista. Tässä on käytetty Snellmannin chorizomakkaraa, joka on kohtuullisen vähäkalorinen. Jättikatkaravuissa on arviopaino 150 grammaa. Alkuperäisessä puhutaan 12 jättikatkaravun pyrstöstä. Kukkakaalissa on 800 grammaa, joka toivottavasti vastaa Sanna Kekäläisen mainintaa isosta kukkakaalista.