kesäkasvisrisotto, , valio, , Kesäkasvisrisotto (Valio) ohje salty

Kesäkasvisrisotto (Valio)

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot. Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku. Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal / 100 g
Energia 352 kJ / 100 g
Proteiini 1,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,7 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %