Esivalmistele ainekset. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Kuutioi tomaatit ja poista niistä kannat. Valuta fetasta liemi.
Lorauta pannulle reilusti öljyä. Kuullota kelta- ja valkosipulisilppua pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää pannulle tomaattikuutiot ja tilkka etikkaa. Anna seoksen muhia keskilämmöllä. Keitä tällä välin spagetti al denteksi reilussa määrässä suolaista vettä.
Kun tomaatit ovat hajonneet kastikkeeksi, jossa on vielä sattumia jäljellä, mausta seos suolalla, pippurilla ja sokerilla. Jos tomaatit ovat kovin hapokkaita, sokeria voi käyttää parikin ruokalusikallista.
Kaada keitinvesi pois pastakattilasta ja sekoita tomaattimuhennos spagettiin. Murustele feta ja reilusti tuoretta minttua kypsään ruokaan tai valmiiden annosten päälle.