tomaatti, kookos, linssikeitto, ala, tiia Tomaatti-kookos-linssikeitto ala Tiia ohje salty

Tomaatti-kookos-linssikeitto ala Tiia

Tarvitset n. 4 litran kattilan Tarvitset 2 isoa sipulia 2 rkl oliiviöljyä 7 dl kasvislientä (7dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota/fondia) 2 dl kuivia punaisia linssejä (jos käytät valmiiksi kypsiä, niin vähennä kasvisliemen määrää) 2 tlk tomaattimurskaa (à 400g) 2 tl juustokuminaa 2 tl curryjauhetta 1 tl korianterijauhetta 1 tl kurkumajauhetta 1 tlk kookosmaitoa (400g) 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa (maun mukaa) rouhittua mustapippuria Valmistusohjeet

Kuori sipulit. Pilko melko hienoksi (soseutetaan vielä myöhemmin). Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä kattilan pohjalla.

Kun sipulit ovat kuullottuneita, lisää kasvisliemi, linssi, tomaattimurska sekä juustokumina-, curry-, kurkuma ja korianterijauhe. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maistamalla selviää, koska linssit ovat pehmenneet.

Lisää sitten kookosmaito, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal / 100 g
Energia 350 kJ / 100 g
Proteiini 2,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,6 g / 100 g
Rasva 4,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %