Tarvitset n. 4 litran kattilan Tarvitset 2 isoa sipulia 2 rkl oliiviöljyä 7 dl kasvislientä (7dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota/fondia) 2 dl kuivia punaisia linssejä (jos käytät valmiiksi kypsiä, niin vähennä kasvisliemen määrää) 2 tlk tomaattimurskaa (à 400g) 2 tl juustokuminaa 2 tl curryjauhetta 1 tl korianterijauhetta 1 tl kurkumajauhetta 1 tlk kookosmaitoa (400g) 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa (maun mukaa) rouhittua mustapippuria Valmistusohjeet
Kuori sipulit. Pilko melko hienoksi (soseutetaan vielä myöhemmin). Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä kattilan pohjalla.
Kun sipulit ovat kuullottuneita, lisää kasvisliemi, linssi, tomaattimurska sekä juustokumina-, curry-, kurkuma ja korianterijauhe. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maistamalla selviää, koska linssit ovat pehmenneet.
Lisää sitten kookosmaito, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauvasekoittimella.