helppo, mansikkakakku Helppo mansikkakakku ohje sweet

Helppo mansikkakakku

 Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.

Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.

Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35-40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal / 100 g
Energia 1062 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 23,5 g / 100 g
Rasva 14,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 12,5 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %