vappu, pimiän, raparperipiirakka Vappu Pimiän raparperipiirakka ohje salty

Vappu Pimiän raparperipiirakka

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Mittaa kulhoon vähän pehmennyt voi sekä kaikki kuivat aineet.

Nypi taikina murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan, myös reunoille.

Voit myös painella taikinan levyksi suoraan leivinpaperin päällä pöydällä ja nostaa pohjan papereineen vuokaan – näin vältyt vuoan voitelulta.

Levitä päälle paloitellut raparperinvarret (jos käytät pakastettuja, sekoita varsipalojen joukkoon maissitärkkelys tai perunajauhot).

Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperien päälle.

Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal / 100 g
Energia 987 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 28,1 g / 100 g
Rasva 11,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 16,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %