munakoiso, papu, shakshuka Munakoiso papu shakshuka ohje salty

Munakoiso papu shakshuka

  1. Kaada säilötyt pavut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Jätä odottamaan.

  2. Poista munakoisosta päät ja leikkaa munakoiso sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

  4. Kuumenna öljyä kannellisessa paistinpannussa tai paistokasarissa. Paista ensin munakoisopaloja kovalla lämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat hyvän värin. Lisää hieman öljyä sekä sipulisilppu, paista vielä muutama minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja kääntele vielä hetki.

  5. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola, korianteri, juustokumina, chilihiutaleet ja mustapippuri sekä valutetut pavut. Anna kiehua hiljalleen kuplien ilman kantta noin 20 minuuttia.

  6. Tee sitten seokseen neljä koloa ja riko kananmunat niihin.

  7. Peitä kannella, ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on asettunut, mutta keltuainen on vielä keskeltä valuvaa.

  8. Hienonna lehtipersilja ja ripottele ruuan päälle. Tarjoa riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 51 kcal / 100 g
Energia 209 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %