tomaattikeitto, Tomaattikeitto ohje salty

Tomaattikeitto

Pilko kuorittu sipuli ja porkkana isoiksi lohkoiksi ja levitä uunipellille. Halkaise tomaatit ja lisää pellille. Murskaa kevyesti valk.sip. kuori veitsellä rikki ja  lisää kuorineen pellille. Pirskota päälleöljy, lisää suola, sokeri ja pippuria. Paahda 220° 30min, poista v.sip. ja jatka muiden paahtoa vielä 15 min.  Poista v.sip. kuori. Lisää kaikki aineet (paitsi  basilika) kattilaan ja keitä hiljalleen 40 min. Lisää lopuksi basilika. Survo tasaiseksi. Tarkista maku.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal / 100 g
Energia 256 kJ / 100 g
Proteiini 0,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 4,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %