PARSAKAALIMUFFINIT 6–8 kpl
35 min
1 pss (200 g) pakastettua parsakaalia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kananmunan valkuaisia (3–4 munaa)
2 rkl maitorahkaa
1 rkl öljyä
2 tl oreganoa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
Päälle:
avokadotahnaa (ohje alla)
ripaus seesaminsiemeniä
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita jäiset parsakaalit kulhoon ja sulata ne mikrossa. Laita sulaneet parsakaalit tehosekoittimeen ja soseuta. Siirrä sose kulhoon.
Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja aja
ne jauheeksi.
Erottele munanvalkuaiset toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon maitorahka ja öljy.
Mausta kaurahiutalejauhe oreganolla ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja ruokasooda.
Sekoita kuivat aineet ja valkuaisseos soseen joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 20–25 minuuttia.
Levitä päälle avokadotahnaa.
AVOKADOTAHNA noin 2 dl 5 min
1 kypsä avokado
½ sitruuna
½ tl suolaa
¼ tl cayannepippuria
Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kulhoon ja muussaa se haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja caynnepippurilla ja sekoita tasaiseksi. Voit soseuttaa tahnan myös sauvasekoittimella.
Levitä tai pursota tahna jäähtyneiden parsakaalimuffinien päälle.