parsakaalimuffinit, oma Parsakaalimuffinit oma ohje salty

Parsakaalimuffinit oma

PARSAKAALIMUFFINIT 6–8 kpl

35 min

1 pss (200 g) pakastettua parsakaalia

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kananmunan valkuaisia (3–4 munaa)

2 rkl maitorahkaa

1 rkl öljyä

2 tl oreganoa

½ tl leivinjauhetta

¼ tl ruokasoodaa

Päälle:

avokadotahnaa (ohje alla)

ripaus seesaminsiemeniä

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita jäiset parsakaalit kulhoon ja sulata ne mikrossa. Laita sulaneet parsakaalit tehosekoittimeen ja soseuta. Siirrä sose kulhoon.

  2. Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja aja

    ne jauheeksi.

  3. Erottele munanvalkuaiset toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon maitorahka ja öljy.

  4. Mausta kaurahiutalejauhe oreganolla ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja ruokasooda.

  5. Sekoita kuivat aineet ja valkuaisseos soseen joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 20–25 minuuttia.

  6. Levitä päälle avokadotahnaa.

    AVOKADOTAHNA noin 2 dl 5 min

    1 kypsä avokado

    ½ sitruuna

    ½ tl suolaa

    ¼ tl cayannepippuria

  7. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kulhoon ja muussaa se haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

  8. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja caynnepippurilla ja sekoita tasaiseksi. Voit soseuttaa tahnan myös sauvasekoittimella.

  9. Levitä tai pursota tahna jäähtyneiden parsakaalimuffinien päälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal / 100 g
Energia 444 kJ / 100 g
Proteiini 8,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,9 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %