kesäkurpitsaleipä, pellillä Kesäkurpitsaleipä pellillä ohje salty

Kesäkurpitsaleipä pellillä

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohota 15 minuuttia.Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 287 kcal / 100 g
Energia 1201 kJ / 100 g
Proteiini 9,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 50 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,5 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %