raparperijälkiruoka Raparperijälkiruoka ohje salty

Raparperijälkiruoka

Raparperi fool (4 hengelle)

200 g raparperia

appelsiinin mehua

2 rkl ruokosokeria

1,5 dl kermaa

2 dl paksua, turkkilaista jogurttia

2 tl vaniljasokeria

  1.  Leikkaa raparperit paloiksi. Paahda raparperit sokerin ja appelsiinimehun kanssa uunissa, kunnes raparperit ovat pehmeitä eli n. 15-20 minuutin ajan. Siivilöi neste talteen.

  2.  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jogurtti. Sekoita 2/3 raparpereista löysään kerma-jogurttivaahtoon. Lisää granola.

  3.  Kokoa jälkiruoka laseihin, laita pohjalle muutama lusikallinen kerma-raparperiseosta, laita seuraavaksi muutamia raparperinpaloja väriraidaksi ja lusikoi päälle lisää kerma-raparperiseosta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal / 100 g
Energia 719 kJ / 100 g
Proteiini 2,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,7 g / 100 g
Rasva 13,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 7,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %