jäätelö, , baileys, suklaahippu, vadelmamuru Jäätelö- Baileys suklaahippu-vadelmamuru ohje sweet

Jäätelö- Baileys suklaahippu-vadelmamuru

Valmista kinuskikastike: 2,5 dl kermaa, 75 ruokalusikallista karppisokeria, 50 ml ruokokidesokeria, ripaus suolaa ja halutessasi suolaisen kinuskin lisää vielä hienonnettua sormisuolaa.

2,5 dl täyteläistä kuohukermaa tai 2 dl vispikermaa

125 g mascarponea

1 muna

1 tl omenasiiderietikkaa

3 – 4 rkl karppisokeria

½ tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

Erottele keltuainen ja valkuainen eri kulhoihin. Lisää valkuaisen joukkoon etikka ja vaahdota sähkövatkaimella. Kun vaahto on kuohkeaa, lisää karppisokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Valmis vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Lisää keltuaisen joukkoon mascarpone, vaniljajauhe, 1 rkl karppisokeria ja Baileys 0,25 ml ja suola. Vaahdota kuohkeaksi samoilla vispilöillä.

Vaahdota lopuksi kerma. Sekoita vaahdot.

Pakasta vähintään 2 – 3 tuntia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal / 100 g
Energia 1231 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,7 g / 100 g
Rasva 22,3 g / 100 g
Alkoholi 1,2 g / 100 g
Sokeri 12,2 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %