Valmista kinuskikastike: 2,5 dl kermaa, 75 ruokalusikallista karppisokeria, 50 ml ruokokidesokeria, ripaus suolaa ja halutessasi suolaisen kinuskin lisää vielä hienonnettua sormisuolaa.
2,5 dl täyteläistä kuohukermaa tai 2 dl vispikermaa
125 g mascarponea
1 muna
1 tl omenasiiderietikkaa
3 – 4 rkl karppisokeria
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Erottele keltuainen ja valkuainen eri kulhoihin. Lisää valkuaisen joukkoon etikka ja vaahdota sähkövatkaimella. Kun vaahto on kuohkeaa, lisää karppisokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Valmis vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
Lisää keltuaisen joukkoon mascarpone, vaniljajauhe, 1 rkl karppisokeria ja Baileys 0,25 ml ja suola. Vaahdota kuohkeaksi samoilla vispilöillä.
Vaahdota lopuksi kerma. Sekoita vaahdot.
Pakasta vähintään 2 – 3 tuntia.