2 luomumunaa
150 g mascarponea/crème fraîchea
1/4 tl suolaa
2 – 3 rkl erytritolia
3/4 dl mantelijauhoa
1/2 dl kookosjauhoja
2,5 rkl hienoa psylliumia
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
Paistamiseen
½ l kookosöljyä tai muuta paiston kestävää öljyä
Sokerointiin:
erytritolia
Sekoita muna ja tuorejuusto sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita.
Anna taikinan tekeytyä 10 min.
Kuumenna öljy n. 180 -asteiseksi. Liian kuumassa öljyssä munkki ei ehdi kypsyä ennen pinnan palamista ja liian kylmässä öljy imeytyy munkin sisään, eikä munkki kypsy. Voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä suupalamunkilla: pudota pieni pallo rasvaan, jos se nousee muutamassa sekunnissa pinnalle rasvan poreillessa iloisesti, se on riittävän kuumaa.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin sormenpaksuisiksi tangoiksi ja kiepauta rinkiläksi. Painele sauma tiiviisti yhteen.
Paista munkit 1 – 2 kerrallaan molemmin puolin, kunnes kauniin ruskeita.
Nosta talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä paperiin.
Kaada lautaselle erytritolia. Kääntele hiukan jäähtynyt munkki kevyesti sokerissa.
Syö tuoreena.