ripsun, peltilihapiirakka Ripsun peltilihapiirakka ohje salty

Ripsun peltilihapiirakka

Täyte:

400g jauhelihaa 

Mausteet  3 keitettyä munaa pilkottuna 2 rkl tuorejuustoa

TAIKINA:

170 g juustoraaste sulatettuna  2 rkl Tuorejuustoa 85g Mantelijauhetta 1 kananmuna suolaa Sipulijauhetta 

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi uunipellille.

Levitä jauhelihatäyte puolikkaalle taikinalevylle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä reunoihin noin sentti tyhjää. Käännä taikinalevyn ”tyhjäpuoli” leivinpaperin avulla täytteen päälle. Painele taikinan reunat kiinni toisiinsa. Pistele haarukalla muutama reikä lihapiirakkaan.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20-25 min. kunnes pinta kauniin kullanruskea.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 314 kcal / 100 g
Energia 1311 kJ / 100 g
Proteiini 17,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 25,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 82 %