porkkanasämpylät, annina, Porkkanasämpylät Annina ohje salty

Porkkanasämpylät Annina

  1. Lämmitä vesi ja maito reilusti kädenlämpöiseksi
  2. Sekoita hiiva ja 2 dl  jauhoja ja lisää nesteeseen 
  3. Lisää öljy, porkkanaraaste, suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Sekoita. 

  4. Lisää jauhoja vähitellen, jätä osa jauhoista leivontaa varten (mitä löysemmäksi jätät taikinan sitä pehmeämpiä sämpylöistä tulee) 

  5. Käytä jauhoja ja tee taikinasta pötköjä (kannattaa tehdä kolmessa osassa) 

  6. Leikkaa pötköt mieleisesi kokoisiksi paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä 

  7. Kohota sämpylöitä ainakin puoli tuntia ja voitele munalla ennen uuniin laittoa 

  8. Paista 225 asteessa 10-15 min riippuen sämpylöiden koosta

Ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal / 100 g
Energia 846 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,8 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %