kinuskikissan, kauraleipäset, , , , , , Kinuskikissan kauraleipäset 100 % ohje salty

Kinuskikissan kauraleipäset 100 %

Jos haluat voit lisätä myös 1 rkl siirappia taikinaan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos kohotat taikinan yön yli jääkaapissa, vesi voi olla viileää. Sekoita joukkoon loput ainekset. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia (tai jääkaapissa yön yli).

Älä vaivaa taikinaa, vaan ota suoraan kulhosta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Muotoile jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm paksuiksi leipäsiksi, halutessasi sydämen muotoisiksi. Vältä turhaa painelua ja käsittele taikinaa kevyin ottein, jotta se ei menetä ilmavuuttaan. Anna kohota ilman liinaa noin tunnin ajan. Leipäsiä ei voidella.

Paista 225 asteessa 35 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä liinalla paistamisen jälkeen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal / 100 g
Energia 679 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,1 g / 100 g
Rasva 3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %