japin, mokkajuustokakku Japin mokkajuustokakku ohje sweet

Japin mokkajuustokakku

Murskaa pistaasit ja saksanpähkinät lihanuijalla tai kaulimella vahvassa muovipussissa rouheeksi. Voit myös käyttää blenderiä mutta älä jauha pähkinöitä liian hienoksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita pähkinärouhe, mantelijauhe ja stevia sulaneeseen voihin.  Laita irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi. Painele massa pohjalle. Tee mousse: laita liivatelehdistä likoomaan kylmään veteen. Keitä vahvaa kahvia. Vispaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita nopeasti sekaisin sähkövatkaimella. Sekoita lionneet liivatelehdet kuumaan kahviin. Sekoita sitten kahvi muuhun massaan ja kaada koko seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta lusikalla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, irroita kakku vuoasta ja  koristele se esim. Suklaamanteleilla, pähkinöillä ja marjoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 352 kcal / 100 g
Energia 1465 kJ / 100 g
Proteiini 8,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 33,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %