Meidän joulupöytään kuuluu smetanasilli. Aiemmin olemme syöneet sitä perunan ja saaristolaisleivän kanssa. Se maistuu ihanan täyteläiseltä ja kivan suolaiselta.
Tänä vuonna syömme smetanasilliä keitettyjen kananmunien puolikkaiden ja omatekemän pähkinä-siemenleivän kanssa. Me vietämme tänä jouluna ketojoulua, mutta herkullisista syömisistä ja mauista emme silti luovu, vaan teemme ne ruokavalioon sopiviksi.
KETOPARISKUNNAN SMETANASILLI
n. 180 g sillifileetä (katso HH) 1 pieni punasipuli 1 prk (120 g) smetanaa Tilliä
Valuta sillifileistä liemi. Kuutioi sillifileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Me tykkäämme pilkkoa sillifileet melko pieniksi kuutioiksi. Kuori punasipuli ja silppua pieniksi paloiksi. Yhdistä kulhossa sillikuutiot, silputtu punasipuli sekä smetana ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa tillisilppua sekaan haluamasi määrä ja sekoita. Laita smetanasilli jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi. Koristele smetanasilli tuoreella tilillä ja nauti.