soija, kasvislasagne, , porkkana, , kesäkurpitsa, Soija-kasvislasagne (porkkana, kesäkurpitsa) ohje salty

Soija-kasvislasagne (porkkana, kesäkurpitsa)

2,5 dl soijarouhetta 3 dl vettä 1 sipuli silputtuna

Kasviksia 3 valkosipulinkynttä silputtuna 5 lehtisellerinvartta silputtuna 3 porkkanaa raastettuna hienoksi Tai vaikka 2 kpl porkkana raasteena 1/2 kesäkurpitsa kuutioina 1 paprika kuutioina 1/2 chilipaprika kuutioina

(0,75 rkl fondia) 1 paketti chilitomaattimurskaa 1 purkki tomaattipyreetä 2 tl oreganoa 1 tl mustapippuria Suolaa

1/2 dl jauhoja 2 rkl voita 6 dl maitoa 250 g juustoraastetta 2 tomaattia viipaleina 9 lasagnelevyä

  1. paista sipuleita, lehtiselleriä porkkanaraastetta hetki. Lisää soijaroihe ja vesi, hämmennä puuroksi. Lisää tomaattituotteet ja paprikat sekä oregano, suola ja mustapippuri.

  2. hämmentele hetki ja heivaa sekaan kesäkurpitsat. Anna lämmetä ja ota levyltä. 

  3. keitä juustokastike paistamalla jauhoja hetki ja lisäämällä maito pieninä annoksina. Lisää 2/3 juustoraaste ja hämmennä ankarasti kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. kokoa lasagne: vähän juustokastiketta, kolme levyä, 1/3 soijakastike, tomaatteja, 1/3 juustokastike. Toista kunnes kaikki on käytetty. Päälle loppu juustoraaste ja uuniin 40 min 200 asteessa.

    Säädetty pakastelokeron aineista www.kotikokki.fi:stä löytyneen soijalasagnen perusteella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal / 100 g
Energia 389 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,6 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %